Cine este prințul Charles?

Cine este prințul Charles?

Carol de Wales (cunoscut și ca Prințul Charles sau Prințul de Wales) este fiul cel mare al reginei Elisabeta a II-a și Prințul Filip, fostul duce de Edinburgh.

Este membru al Familiei Regale Britanice, House of Windsor și este moștenitor al tronului britanic.

El este, de asemenea, moștenitorul titlurilor de șef al Commonwealth-ului, guvernator suprem al Bisericii Angliei, duce de Normandia, lord al omului și lider suprem al Fiji.

Epoca prințului Charles

Charles de Țara Galilor s-a născut la 14 noiembrie 1948 la Palatul Buckingham, în districtul Westminster, Londra. Astăzi are 72 de ani.

Istoria prințului Charles

În 1958, Charles Philip Arthur George a fost introdus prințul de Wales - un titlu acordat în mod tradițional fiului mai mare sau nepotului monarhului domnitor. Apoi o ajută pe regina Elisabeta a II-a în atribuțiile sale oficiale

El este prințul de Wales care a deținut această funcție cel mai mult (62 de ani).

El a ocupat - de la înscăunarea mamei sale, Elisabeta a II-a, 6 februarie 1952 (69 de ani, un record) - primul loc în ordinea succesiunii la tronul britanic și cea a celorlalte cincisprezece regate ale Commonwealth-ului.

El este cel mai vechi moștenitor al tronului din istoria Marii Britanii.

La moartea tatălui său, la Prințul Filip, la 9 aprilie 2021, Carol de Țara Galilor a devenit Duce de Edinburgh. Tatăl său deținuse titlul din noiembrie 1947.

Familia prințului Charles

Carol de Țara Galilor s-a căsătorit cu Lady Diana Spencer la 29 iulie 1981, la Catedrala Sfântul Pavel, la Londra.

După separarea lor în 1992 și moartea Diana la 31 august 1997, s-a căsătorit cu Camilla Parker Bowles la 9 aprilie 2005, la Windsor Guildhall, în Windsor.

Copiii prințului Charles

Charles de Țara Galilor are 2 copii:

  • Prințul William, ducele de Cambridge și fiul cel mare al prințului Charles și Diana Spencer: născut la 21 iunie 1982 (38 de ani).
  • Prințul Harry, ducele de Sussex și fiul cel mic al prințului Charles și Diana Spencer: născut la 15 septembrie 1984 (36 de ani).

Nepoții prințului Charles

Charles de Țara Galilor are 5 nepoți:

  • Prințul George de Cambridge, fiul cel mare al Prințului William și al Kate Middleton: născut la 22 iulie 2013 (7 de ani).
  • Prințesa Charlotte de Cambridge, fiica prințului William și Kate Middleton: născută la 2 mai 2015 (6 de ani).
  • Prințul Louis de Cambridge, fiul cel mic al prințului William și Kate Middleton: născut la 23 aprilie 2018 (3 de ani).
  • Archie Mountbatten-Windsor (Archie Harrison), fiul lui Prințului Harry și Meghan Markle: născută la 6 mai 2019 (2 de ani).
  • Lilibet Mountbatten-Windsor, fiica prințului Harry și Meghan Markle: născută la 4 iunie 2021 (1 lună).